Τα Dos και τα Don’ts της Αίτησής σας στο Κολλέγιο

2
Τα Dos και τα Don’ts της Αίτησής σας στο Κολλέγιο

Τη Δευτέρα μιλήσαμε για τους τύπους υποψηφίων που αναζητούν τα κολέγια. Ναι, θέλουν να είσαι καλά στρογγυλεμένος, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Τα κολέγια ψάχνουν για καλά στρογγυλεμένους φοιτητές για τους οποίους υπάρχει κάτι μοναδικός. Ίσως είστε ο μαθητής που έχει καλούς βαθμούς και βαθμολογίες εξετάσεων, αλλά και δούλεψε για τους Special Olympics (τον δημόσιο υπάλληλο). Ή ίσως έχετε αξιοπρεπείς βαθμούς και βαθμολογίες εξετάσεων, αλλά παίζετε πιάνο με τρόπο που δεν έχει δει ή ακούσει ποτέ πριν (ο καλλιτέχνης). Με τόσους πολλούς ειδικευμένους φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση στο κολέγιο κάθε χρόνο, κάτι πρέπει να σας ξεχωρίζει από την ομάδα. Μόλις γνωρίσετε τη θέση σας και αποφασίσετε πώς θα πλαισιώσετε την αίτησή σας, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε την αίτησή σας να ξεχωρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνετε.

Ένα κορίτσι δουλεύει στην αίτησή της στο κολέγιο αφού έμαθε τι δεν πρέπει να κάνει στις αιτήσεις κολεγίου.

StockSnap / Pixabay.com

Κάνω:

 • Πιστέψτε ότι φέρνετε κάτι στο τραπέζι. Είστε μοναδικοί και κανείς άλλος δεν είχε τις εμπειρίες σας, επομένως βασιστείτε σε αυτό και δείξτε στα κολέγια γιατί σας αξίζει να είστε εκεί.
 • Επαινέστε τον εαυτό σας. Αυτό ακούγεται τόσο απλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο! Ενώ πολλοί από εσάς θέλετε να ακολουθήσετε τη συμβουλή του Kendrick Lamar να «είσαι ταπεινοί», η εφαρμογή είναι πραγματικά η ώρα σας για να καυχηθείτε και να επιδείξετε όλα όσα έχετε να προσφέρετε.
 • Γράψε κάτι ουσιαστικό και προσωπικό. Το προσωπικό σας δοκίμιο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να είναι ασαφές ή γενικό, επομένως μην γράφετε για την παγκόσμια ειρήνη (εκτός αν πραγματικά, πραγματικά μπορείτε να το πραγματοποιήσετε). Αυτή είναι η ευκαιρία σας να δώσετε στα κολέγια ένα παράθυρο στη ζωή σας και να παρουσιάσετε την ιστορία σας. Τι σε νοιάζει; Τι σε κάνει να τσιμπήσεις;
 • Κάντε το δοκίμιό σας ζωντανό. Στόχος να γράψετε μια αφήγηση με δυνατό άνοιγμα που θα τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε στη μέση της εμπειρίας ή να ξεκινήσετε με διάλογο. «Γεια! Τι νομίζεις ότι κάνεις?“ είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το «Ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή μου ήταν όταν προσφέρθηκα εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων».
 • Δείξτε και πείτε. Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση, „δείξε, μην πεις“, αλλά στην αίτησή σου στο κολέγιο, θα πρέπει „δείξε, μετά πες“. Χρησιμοποιήστε τα λόγια σας για να δημιουργήσετε μια εικόνα στο μυαλό του αναγνώστη, αλλά επίσης μην υποθέσετε ότι θα συνδέσουν όλες τις κουκκίδες. Εάν, κατά την περιγραφή του γραφείου σας, αναφέρετε τις πέντε φωτογραφίες που έχετε στη διάθεσή σας, φροντίστε να επιστρέψετε και να εξηγήσετε πώς επηρεάζει η κάθε μία τη ζωή σας. Εάν ζωγραφίζετε μια εικόνα του χρυσού μεταλλίου που κρέμεται από τη λαβή του συρταριού, χρησιμοποιήστε την ως εφαλτήριο για να εξηγήσετε τα επιτεύγματά σας στην κολύμβηση.
 • Επεξεργασία και διόρθωση! Τα τελευταία πράγματα που θέλετε όταν υποβάλλετε ένα δοκίμιο αίτησης είναι γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Όχι μόνο πρέπει να διαβάζετε και να ξαναδιαβάζετε τα γραπτά σας, θα πρέπει να ζητήσετε από τουλάχιστον δύο έμπιστα άτομα (σκεφτείτε: δάσκαλος, γονέας, φίλος ειδικός στη γραμματική) να το διαβάσουν. Προσοχή, είναι ανέντιμο και ανήθικο για οποιονδήποτε να ξαναγράψει μέρος ή ολόκληρο το δοκίμιό σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι οι συντάκτες σας απλώς παρέχουν σχόλια. Πρέπει επίσης να είναι αυτονόητο ότι η λογοκλοπή κάθε είδους είναι απαράδεκτη.
 • Απευθυνθείτε στις ελπίδες και τα όνειρά σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά κάνοντας αυτό όχι μόνο δείχνετε στα κολέγια ότι βάζετε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά δείχνετε επίσης πώς θα ταιριάξετε και τι θα φέρετε στην πανεπιστημιούπολη.
 • Να έχετε συστατικές επιστολές. Μια καλή συστατική επιστολή μπορεί πραγματικά να σας ξεχωρίσει, αλλά πρέπει να γραφτεί από το άτομο στο σχολείο σας που σας γνωρίζει καλύτερα. Επιστολές από δασκάλους ή ηγέτες με τους οποίους έχετε συνεργαστεί στενά σημαίνουν πολύ κάτι περισσότερο από ένα γράμμα από έναν μακρινό οικογενειακό φίλο που φοίτησε στο κολέγιο στο οποίο κάνετε αίτηση. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις της εφαρμογής. μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε συστάσεις από συγκεκριμένα άτομα (π.χ. προπονητή, δάσκαλο STEM ή διευθυντή συγκροτήματος).
 • Δώστε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους θέλετε να φοιτήσετε στο σχολείο. Κάντε κάποια έρευνα σχετικά με το κολέγιο στο οποίο κάνετε αίτηση. Έχουν την κύρια που σας ενδιαφέρει; Προσφέρονται λέσχες παρόμοια με τα εξωσχολικά μαθήματα του γυμνασίου σας; Κάνοντας συγκεκριμένη έρευνα, μπορείτε να προσαρμόσετε την αίτησή σας για να δείξετε τι μπορείτε να προσφέρετε στο κολέγιο εάν γίνετε δεκτοί.
 • Επισκεφθείτε το σχολείο (αν είναι δυνατόν). Τα κολέγια παρακολουθούν πράγματα όπως αυτό, οπότε αν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για ένα επίσκεψη στο σχολείο, θα έπρεπε! Εάν δεν μπορείτε, δοκιμάστε να απευθυνθείτε στο γραφείο εισαγωγής και ζητήστε να έρθετε σε επαφή με τους τρέχοντες φοιτητές. Οποιαδήποτε προσπάθεια κάνετε θα σημειωθεί στο αρχείο σας και είναι υπέροχο να έχετε πραγματικές επαφές σε ένα σχολείο που μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ή συμβουλές.
 • Διαχειριστείτε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κολέγια (και οι εργοδότες) κάνουν φοιτητές Google και ελέγχουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχετε μια καλύτερη εικόνα του χαρακτήρα τους. Βεβαιωθείτε ότι η παρουσία σας στο διαδίκτυο σας δείχνει με θετικό τρόπο. Αν και δεν χρειάζεται να ξεπεράσετε τις κορυφαίες δημοσιεύσεις φωτογραφιών με τις οποίες κάνετε κοινωνική υπηρεσία (ειδικά αν δεν είναι κάτι στο οποίο επενδύετε), είναι σοφό να βεβαιωθείτε ότι διαγράφετε ή καταργείτε την ετικέτα των φωτογραφιών και των καταστάσεων που σχετίζονται με παράνομη δραστηριότητα .
 • Συμπεριλάβετε συμπληρωματικά υλικά. Εάν ένα κολέγιο τα δέχεται, συμπεριλάβετέ τα! Το συμπληρωματικό υλικό περιλαμβάνει ηχογραφήσεις, βίντεο, ερευνητικές εργασίες, δείγματα τέχνης κ.λπ. Το κλειδί για το συμπληρωματικό υλικό είναι ότι πρέπει να ενισχύω η αίτησή σου. Συμπεριλάβετε μόνο στοιχεία που δεν θα μπορούσαν να απεικονιστούν επαρκώς στην υπόλοιπη εφαρμογή σας. Πιθανότατα δεν είναι συνετό να μοιράζεστε τα βίντεό σας με καραόκε στο YouTube, εκτός και αν είστε λάτρης.
 • Επιλέξτε το „προαιρετικό δοκίμιο“. Ορισμένα κολέγια προσφέρουν ένα προαιρετικό δοκίμιο. Εάν αυτό συμβαίνει με το υποψήφιο σχολείο σας, κάντε το! Η προσπάθεια να γράψετε ένα πρόσθετο δοκίμιο δείχνει όχι μόνο ότι είστε αφοσιωμένοι στο σχολείο, αλλά ότι παίρνετε την αίτηση στα σοβαρά και είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Μην:

 • Προσπάθησε να είσαι τα πάντα. Κάνοντας αυτό μπορεί πράγματι να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πιθανότητές σας να εισαχθείτε. Εάν έχετε απλωθεί αραιά ανάμεσα σε πάρα πολλές δραστηριότητες, θα σας φανεί ξεφλουδισμένος και ανίκανος να δεσμευτείτε. Αυτά δεν είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούν τα κολέγια στους μαθητές τους.
 • Προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος που δεν είστε. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει ποτέ να λέτε ψέματα στην αίτησή σας. Πέρα από αυτό, δεν πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας κάτι που πραγματικά δεν είστε. Εάν κάνατε μερικές πρόβες για τη λέσχη δραματουργίας, μην σκέφτεστε ότι είστε καταπληκτικός ηγέτης. Υπάρχουν πολλά που σας κάνουν μοναδικούς – επικεντρωθείτε σε αυτό!
 • Σοβαρά, μην το κάνεις.

  Veep / Giphy

  Συμπληρώστε την αίτησή σας. Αποφύγετε τη συμπερίληψη μειονεκτικών εκδηλώσεων μόνο και μόνο για να κάνετε την εφαρμογή σας να φαίνεται καλύτερη. Αν έκανες δωρεά για φιλανθρωπικούς σκοπούς μια φορά, αφήστε το έξω! Σας κάνει να φαίνεστε απελπισμένοι να βρείτε πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε και οι υπεύθυνοι εισδοχής θα το παρατηρήσουν. Είναι καλύτερο να είστε ειλικρινείς για τις λίγες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχετε παρά να υπονοείτε ότι κάνετε περισσότερα.

 • Στείλτε φωτογραφίες (αν δεν ζητηθούν). Εξαιρέσεις σε αυτό είναι οι λίγες εφαρμογές που απαιτούν headshot (εάν κάνετε αίτηση για ένα πρόγραμμα θεάτρου, για παράδειγμα).
 • Εστιάστε σε μια «μοναδική εφαρμογή». Αποφύγετε τις ροζ, αρωματικές εφαρμογές. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια εφαρμογή που δείχνει πώς είσαι μοναδικός.
 • Στέλνω δώρα. Είναι αλήθεια ότι τα δώρα κάθε είδους θα σας ξεχωρίσουν από το πλήθος, όχι με τον τρόπο που θέλετε. Η δωροδοκία του γραφείου εισαγωγών δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

Θυμηθείτε, τα κολέγια αναζητούν τελικά έξυπνους και μοναδικούς υποψηφίους που μπορούν και θα συνεισφέρουν κάτι στο σχολείο. Η αίτησή σας είναι η ευκαιρία σας να αναδείξετε όλους τους τρόπους με τους οποίους είστε ξεχωριστοί, οπότε φροντίστε να την λάβετε σοβαρά υπόψη και να καταβάλετε επιπλέον προσπάθεια! Καλή τύχη!

Schreibe einen Kommentar