Πώς να ξεκινήσετε το KIA Optima χωρίς μπρελόκ και με τηλεχειριστήριο

0
Πώς να ξεκινήσετε το KIA Optima χωρίς μπρελόκ και με τηλεχειριστήριο

Ορισμένες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων διαθέτουν μπρελόκ με προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

 • Κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από απόσταση: Με ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας χωρίς να πλησιάσετε το αυτοκίνητο.
 • Απομακρυσμένη εκκίνηση του αυτοκινήτου σας: Τα μπρελόκ αυτοκινήτου σάς επιτρέπουν να εκκινείτε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας από απόσταση. Αυτό διευκολύνει την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας το χειμώνα ή το ζέσταμα του αυτοκινήτου σας χωρίς να μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο.
 • Μπορείτε να κυλήσετε από απόσταση τα παράθυρα του αυτοκινήτου: Τα μπρελόκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τυλίγουν και να κατεβάζουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου από απόσταση. Σας διευκολύνει να σηκώνετε πράγματα από το αυτοκίνητο από έξω χωρίς να ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας.
 • Σύστημα συναγερμού: Το μπρελόκ αυτοκινήτου διαθέτει επίσης ένα κουμπί συναγερμού που μπορείτε να πατήσετε για να ενεργοποιήσετε το συναγερμό του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρομάξει τους ανθρώπους να μην πλησιάσουν το αυτοκίνητό σας ή όταν το αυτοκίνητό σας έχει κλαπεί.
 • Έλεγχος κορμού: Τα έξυπνα κλειδιά αυτοκινήτου διαθέτουν ένα κουμπί που μπορείτε να πατήσετε για να ανοίξετε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας από απόσταση.
 • Ενσωματωμένος φακός: Τα περισσότερα σύγχρονα μπρελόκ αυτοκινήτου έχουν ένα μικρό φακό ενσωματωμένο στο τηλεχειριστήριο.
 • Ανίχνευση εγγύτητας: Ορισμένα τηλεχειριστήρια αυτοκινήτου μπορούν να ανιχνεύσουν πότε ένα άτομο με μπρελόκ πλησιάζει το αυτοκίνητο και ξεκλειδώνουν αυτόματα τις πόρτες του αυτοκινήτου καθώς πλησιάζετε χρησιμοποιώντας το μπρελόκ

  Πώς να ξεκινήσετε το KIA optima 2013, 2014, 2016, 2018, 2019

Πώς να ξεκινήσετε το KIA Optima Car με τηλεχειριστήριο;

Όπως είπα, μπορείτε να ξεκινήσετε εξ αποστάσεως αυτοκίνητα KIA optima 2013, 2014, 2016, 2018 και 2019 με το μπρελόκ.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα κλιματισμού KIA Optima έξω από το αυτοκίνητο πατώντας το κουμπί εκκίνησης στο τηλεχειριστήριο.

Για να γίνει αυτό, απαιτούνται τα ακόλουθα βήματα για την απομακρυσμένη εκκίνηση και διακοπή του κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

 • Αρχικά, πρέπει να πατήσετε το κουμπί κλειδώματος μία φορά και να περιμένετε να αναβοσβήσει η λυχνία κινδύνου και να σας ειδοποιήσει.
 • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί εκκίνησης στο μπρελόκ και κρατήστε πατημένο για 2 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει το σύστημα ανάφλεξης του αυτοκινήτου.
 • Τα φώτα αλάρμ θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν αφού το αυτοκίνητο ξεκινήσει. Σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε τον κινητήρα, κάντε ξανά την ίδια διαδικασία.

Θυμηθείτε, εάν το σύστημα κλιματισμού σβήσει πριν σταματήσει ο κινητήρας, δεν θα λειτουργεί όταν ξεκινάτε το αυτοκίνητο με το τηλεχειριστήριο. Επομένως, φροντίζετε πάντα να είναι πάντα ενεργοποιημένος ο έλεγχος του κλίματος.

Πώς να ξεκινήσετε το KIA Optima χωρίς Key Fob;

Το μπρελόκ είναι μια μικρή απομακρυσμένη συσκευή που διασφαλίζει την είσοδο χωρίς κλειδί στο αυτοκίνητό σας KIA Optima.

Θα ακούτε έναν προειδοποιητικό ήχο του μηχανισμού ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου σας κάθε φορά που πατάτε τα κουμπιά στα κλειδιά σας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε εάν το μπρελόκ σας δεν λειτουργεί, καθώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το KIA optima με ένα νεκρό μπρελόκ και χωρίς το μπρελόκ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το κουτί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας βρίσκεται στο νεκρό σημείο, μετά τοποθετήστε το κλειδί στο αυτοκίνητο και ξεκινήστε την ανάφλεξη. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητό σας θα ξεκινήσει χωρίς κόπο.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έχετε αυτοκίνητο με κουμπί εκκίνησης, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον μηχανικό ή να αλλάξετε την μπαταρία του μπρελόκ σας το συντομότερο δυνατό.

Πώς να ενεργοποιήσετε το KIA Optima με Dead Key Fob;

Εάν το μπρελόκ KIA optima είναι νεκρό και θέλετε να εκκινήσετε το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο χειροκίνητα, αλλά πριν από αυτό, θα πρέπει να δοκιμάσετε τα παρακάτω βήματα.

Δοκιμάστε το εφεδρικό κλειδί

Το KIA Optima συνοδεύεται από φυσικό εφεδρικό κλειδί μέσα στο μπρελόκ. Εάν το μπρελόκ είναι νεκρό, μπορείτε να αφαιρέσετε το κρυμμένο φυσικό κλειδί σύροντας ή τραβώντας το κουμπί απελευθέρωσης στο βρόχο του μπρελόκ.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας και να ξεκινήσετε το Kia optima όπως θα κάνατε με ένα κανονικό κλειδί αυτοκινήτου.

Αλλάξτε την μπαταρία στο μπρελόκ

Εάν η πρώτη μέθοδος αποτύχει, μπορεί η μπαταρία του μπρελόκ να είναι ήδη νεκρή, τότε μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια νέα μπαταρία.

Τα μπρελόκ της Kia χρησιμοποιούν μπαταρίες CR2025 ή CR2032 και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από οποιοδήποτε ποιοτικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών online ή offline ή από κατάστημα αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Για να αλλάξετε την μπαταρία του μπρελόκ, ανοίξτε τη θήκη του μπρελόκ με ένα πλακέ κατσαβίδι ή πατήστε το κουμπί απελευθέρωσης και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την παλιά μπαταρία και αντικαταστήστε την με μια νέα.

Χρησιμοποιήστε τη διαδικασία εκκίνησης έκτακτης ανάγκης

Εάν το Kia optima σας διαθέτει σύστημα εκκίνησης με κουμπί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο.

Καθίστε στο αυτοκίνητο, βάλτε το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων στο „P“ (Στάθμευση), κρατήστε το μπρελόκ κοντά στο κουμπί Start/Stop και πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα.

Μόλις ξεκινήσει το αυτοκίνητο, μπορείτε να αφήσετε το κουμπί Start/Stop και το μπρελόκ αυτοκινήτου, διαφορετικά, πατήστε παρατεταμένα για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Schreibe einen Kommentar